Hans Engell


Knivskarpe foredrag om det danske politiske liv. Hans er også en fantastisk god ordstyrer/moderator til events med politisk vinkel.

Hans Engell, politisk kommentator og ekspert, siddende på professionelt billede med seriøst men alligevel glad udtryk i ansigtet

I over 40 år har Hans Engell fulgt livet på Christiansborg på tætteste hold. Mange år som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds. Og i dag tæt på som politisk kommentator og et kildenet som få.  Få ved mere om dansk politik bag kulissen end Hans Engell. Og så har han lune og humor. Politik skal ikke være kedeligt og indforstået. Han er i dag en af landets mest anerkendte politiske kommentatorer.

Hans Engell er uddannet journalist på Berlingske Tidende 1968-78. Derefter pressechef for Poul Schlüter, 1982-87 forsvarsminister, 1988 formand for Den konservative Folketingsgruppe, 1989-93 justitsminister og derefter formand for gruppen, statsrevisor og partileder. 1998 formand for Folketingets Forsvarsudvalg. 2000-2007 Adm. chefredaktør for Ekstra Bladet.

I dag er Hans Engell politisk kommentator både på tv og i trykte medier. Han gør sig ligeledes som forfatter (”På Slotsholmen” 1997 og ”Farvel til Slotsholmen” 2008) samt ”Den perfekte Statsminister” (2013).


Foredrag med Hans Engell

(Varighed ca. en time med oplæg og derefter debat med deltagerne og spørgetid – alt efter aftale med arrangøren).

Dansk politik lige nu – hvad sker der og hvorfor?

Få en helt aktuel status. Hvad sker der bag kulisserne på Slotsholmen nu og det næste år? Hvad foregår der internt i regeringen og oppositionen? Klarer Lars Løkke hele valgperioden – for enhver pris?  Hvad ender samarbejdet mellem Thulesen Dahl og Mette Frederiksen med? Hvornår skal vi have valg? Hvem vinder? Og hvad med EU? Folkeafstemning om euroen og retsforbeholdet? Og hvad er de kommende års største politiske udfordringer? Flygtninge, skatten, EU-samarbejdet, bandekriminalitet?

Hans Engell leverer en super-aktuel politisk analyse, hvor politikernes slørede budskaber bliver afkodet og den aktuelle politiske dagsorden forklaret og sat ind i en sammenhæng, der er til at forstå.

Ytringsfrihed eller ytringspligt?

Det er blevet farligt for offentligt ansatte at skrive indlæg eller have en mening om deres arbejdsplads eller om samfundet og politik.
Vi lever i et frit land, hvor alle har lov at sige sin mening. Eller gør vi? Gælder ytringsfriheden ubegrænset, eller hvor kan det koste jobbet? Hvordan har ytringsfriheden det egentlig i den offentlige sektor? Skal medarbejdere og ledere være tavse? Eller skal de på banen og selv sætte dagsorden?

Hvor går grænserne mellem den samfundsnyttige whistleblower og lovbryderen? Hvad er mediernes forventninger? Den offentlige sektor er klemt mellem politikere, stramme budgetter, medier og brugere. Hvilke hensyn skal der tages? Og hvor går grænserne for, hvad de offentlige medarbejdere skal finde sig i?

Medier, magt og manipulation:
Fake news – Falske nyheder – Hvem snyder hvem?

Kan vi stole på medier og politikere og hvem snyder hvem? ’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden.
Det var Donald Trump, der først introducerede begrebet, da han beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’fake news’. Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger. Trump kalder dem ’folkets fjender’. Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier, aviser og TV? Hvor finder man sandheden om dansk politik?

Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør Hans Engell går hårdt til emnet ’fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret og hvem bruger egentlig hvem?

Politik i gamle dage: Fra Anker til Løkke

Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere. Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Og hvordan var de egentlig som statsministre? Som politikere og som mennesker? Hvordan har dansk politik og politikerne ændret sig i disse år?  Og hvad med vælgerne?
Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’?

Personlige og stærkt underholdende beretninger og anekdoter fra de år, hvor Danmark, dansk politik og det danske samfund og medielandskab ændrede sig under syv skiftende statsministre.

Ordstyrer – Moderator – Mødeleder

Hans Engell har årelang erfaring i at fungere som professionel ordstyrer, moderator eller konferenceleder både ved store og mindre møder og konferencer. Han benyttes ofte af foreninger, organisationer, virksomheder og politiske partier eller faglige organisationer samt f.eks. ved Folkemødet på Bornholm, årsmøder i forskellige organisationer samt under valgkampe og flerkantede politiske debatter. Hans Engell deltager gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende

Hans Engell holder foredrag om: 

,

Spørg uforpligtende på Hans Engell


Få den helt rigtige foredragsholder på